Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek
38 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 4kusySušená rajčata
- 4lžíceVlašské ořechy
- 1lžíceSlunečnice - semena
- Vařené fazolové lusky
- 450gramůFazolové lusky
- 750litrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Vařené nové brambory
- 450gramůBrambory
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5litrSůl
- Zálivka
- 220mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKopr
- 1lžícePetržel
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu přibližně 1l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky, kterým jsme odkrojili konce u stopek. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na 3-4cm kousky, které dáme do vetší mísy. Malou salátovou okurku omyjeme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky, které přidáme k fazolovým luskům.
- 2Nové menší brambory dobře omyjeme a vaříme je v osolené vodě přibližně 15 minut. Vodu sljeme, vychladlé brambory oloupeme, rozkrájíme je na čtvrtky a smícháme s fazolkami.
- 3Připravíme si zálivku z kysané lahůdkové smetany: smetanu dáme do druhé misky, přidáme k ní utřené stroužky česneku, omyté posekané lístky kopru, petrželky, dochutíme třtinovým cukrem, čerstvě pomletým pepřem a solí podle chuti.
- 4Ke všem tuhým ingrediencím přidáme pokrájená sušená rajčata, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme, přelijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.