Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek

38 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůOkurka salátová
    • 4kusySušená rajčata
    • 4lžíceVlašské ořechy
    • 1lžíceSlunečnice - semena
  • Vařené fazolové lusky
    • 450gramůFazolové lusky
    • 750litrůVoda pitná
    • 1kusBobkový list
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaCukr krupice
  • Vařené nové brambory
  • Zálivka
    • 220mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 2stroužkyČesnek
    • 2lžíceKopr
    • 1lžícePetržel
    • 4lžičkyPepř 4 barev
    • 0,5lžičkaCukr třtinový
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu přibližně 1l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky, kterým jsme odkrojili konce u stopek. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na 3-4cm kousky, které dáme do vetší mísy. Malou salátovou okurku omyjeme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky, které přidáme k fazolovým luskům.
  • 2
    Nové menší brambory dobře omyjeme a vaříme je v osolené vodě přibližně 15 minut. Vodu sljeme, vychladlé brambory oloupeme, rozkrájíme je na čtvrtky a smícháme s fazolkami.
  • 3
    Připravíme si zálivku z kysané lahůdkové smetany: smetanu dáme do druhé misky, přidáme k ní utřené stroužky česneku, omyté posekané lístky kopru, petrželky, dochutíme třtinovým cukrem, čerstvě pomletým pepřem a solí podle chuti.
  • 4
    Ke všem tuhým ingrediencím přidáme pokrájená sušená rajčata, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.