Osvěžující svačinka z melounu a jahod

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu lžíci rýže dobře omyjeme, dáme ji do rendlíku, přilijeme 60-80ml vody, rýži přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme ji min. 15 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Sladký zralý meloun Cantaloupe omyjeme a rozkrojíme na 2 poloviny. Z jedné půlky vydlabeme semínka, meloun oloupeme a pokrájíme ho na kostky, které dáme do mixéru. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a dáme je též do mixéru, vše rozmixujeme. Melounové pyré zahustíme měkkou uvařenou rýži a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.