Osvěžující svačinka z melounu a jahod
25 min.
Ingredience
- 1lžíceRýže loupaná
- 80mililitrůVoda pitná
- 3kusyJahody zahradní
- 0,5kusMeloun Cantaloupe
Počet porcí:
1Postup přípravy
- 1Jednu lžíci rýže dobře omyjeme, dáme ji do rendlíku, přilijeme 60-80ml vody, rýži přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme ji min. 15 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
- 2Sladký zralý meloun Cantaloupe omyjeme a rozkrojíme na 2 poloviny. Z jedné půlky vydlabeme semínka, meloun oloupeme a pokrájíme ho na kostky, které dáme do mixéru. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a dáme je též do mixéru, vše rozmixujeme. Melounové pyré zahustíme měkkou uvařenou rýži a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.