Ovesňáky

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůCukr moučkový
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1hrstHrozinky
    • 250gramůTuk Hera jedlý
    • 500gramůOvesné vločky
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2022 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
68 g
Sacharidy
314 g
Vláknina
16 g
Cukr
134 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky.
  • 2
    Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních.
  • 3
    Můžeme poté pocukrovat a podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.