Ovesňáky
45 min.
Ingredience
- 500gramůCukr moučkový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrstHrozinky
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 500gramůOvesné vločky
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2022 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
68 g
Sacharidy
314 g
Vláknina
16 g
Cukr
134 g
Postup přípravy
- 1Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky.
- 2Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních.
- 3Můžeme poté pocukrovat a podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.