Ovesné bulky
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka ovesná
- 125gramůMouka polohrubá
- 125gramůOvesné vločky
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
- 2Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a vytvarujeme z nich bulky. Bulky posypeme ovesnými vločkami a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme dalších 30 minut kynout.
- 3Před pečením každou bulku lehce potřeme vodou a pečeme 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.