Ovesné bulky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a vytvarujeme z nich bulky. Bulky posypeme ovesnými vločkami a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme dalších 30 minut kynout.
  • 3
    Před pečením každou bulku lehce potřeme vodou a pečeme 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.