Ovesné lívanečky
35 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 2lžíceOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
- 20gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do hrnečku, přilijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Ostatní sypké přísady vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko rozmíchané s vejcem a zaděláme řídké lívancové těsto. Necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
- 3Z těsta smažíme na lívanečníku nebo na pánvi potřené olejem menší lívance z obou stran dozlatova.
- 4Můžeme podávat s povidly, s marmeládou, se šlehačkou nebo jen obalené v cukru se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Ovesné lívanečky
Skvělé a velmi zdravé 😍