Ovesné lívanečky

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůMouka polohrubá
    • 2lžíceOvesné vločky
    • 1kusVejce slepičí
    • 0,25litrMléko polotučné
    • 20gramůCukr krupice
    • 15gramůDroždí
    • 1špetkaSůl
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do hrnečku, přilijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Ostatní sypké přísady vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko rozmíchané s vejcem a zaděláme řídké lívancové těsto. Necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
  • 3
    Z těsta smažíme na lívanečníku nebo na pánvi potřené olejem menší lívance z obou stran dozlatova.
  • 4
    Můžeme podávat s povidly, s marmeládou, se šlehačkou nebo jen obalené v cukru se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Ovesné lívanečky
Skvělé a velmi zdravé 😍