Ovesné lívanečky s jogurtem a skořicí

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut nabobtnat.
  • 2
    K vločkám přidáme žloutky, med, polohrubou mouku, sušené droždí, nastrouhanou kůru z omytého citronu, špetku soli a skořici. Těsto promícháme a necháme 20-30 minut kynout. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a ten nakonec opatrně zamícháme do vykynutého těsta.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme, pohybem pánve trochu těsto rozlijeme a pečeme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
  • 4
    Na upečené lívanečky ozdobně nastříkáme bílý jogurt, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.