Ovesné lívanečky s jogurtem a skořicí
30 min.
Ingredience
- 100gramůOvesné vločky
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMed včelí
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2,5decilitryJogurt bílý choceňský smetanový
- 0,5baleníDroždí sušené
- 1baleníCukr skořicový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut nabobtnat.
- 2K vločkám přidáme žloutky, med, polohrubou mouku, sušené droždí, nastrouhanou kůru z omytého citronu, špetku soli a skořici. Těsto promícháme a necháme 20-30 minut kynout. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a ten nakonec opatrně zamícháme do vykynutého těsta.
- 3V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme, pohybem pánve trochu těsto rozlijeme a pečeme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
- 4Na upečené lívanečky ozdobně nastříkáme bílý jogurt, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.