Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem
50 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl mořská
- 4lžíceMed akátový
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 170gramůOvesné vločky
- 80gramůKokosová moučka
- Čokoládová poleva
- 30gramůČokoláda 70% kakao
- 1lžičkaOlej kokosový
- Mandlový krém
- 80gramůŠvestky sušené
- 65gramůMáslo mandlové
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem.
- 2Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- 3Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém.
- 4Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut.
- 5Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin.
- 6Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.