Ovesné vločky s lesním ovocem a jogurtem
20 min.
Ingredience
- Na dochucení kaše
- 4lžíceJahody lesní
- 6lžicBorůvky
- 4lžíceMaliny
- 1lžíceMed květový
- 2lžíceJogurt nízkotučný
- Ovesná kaše
- 70gramůOvesné vločky
- 400mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme pod tekoucí vodou lesní jahody, borůvky a maliny a necháme je v sítu odkapat.
- 2Dobře promyté ovesné vločky dáme do kastrólku, přilijeme vodu, přidáme špetku soli, špetku zázvoru, špetku skořice a vločky přivedeme k varu. Za občasného promíchání je vaříme přibližně 7-10 minut.
- 3Ovesnou kaši dáme do hlubších misek nebo talířů, posypeme ji ovocem, do středu dáme po 1 lžíci jogurtu a celý povrch kaše pokapeme tekutým květovým medem.
- 4Podáváme ji teplou nebo vlahou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.