Ovesný chléb

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 125gramůMouka polohrubá
    • 125gramůOvesné vločky
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.
  • 3
    Mezitím připravíme formu, kterou pořádně vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.
  • 4
    Chléb posypeme ovesnými vločkami, potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.