Ovesný chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 125gramůMouka polohrubá
- 125gramůOvesné vločky
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
- 2Těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.
- 3Mezitím připravíme formu, kterou pořádně vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.
- 4Chléb posypeme ovesnými vločkami, potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.