Ovesný chleba

325 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceDroždí sušené
    • 65mililitrůVoda pitná
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 55gramůCukr krupice
    • 850gramůMouka polohrubá
    • 2lžičkySůl
    • 390gramůOvesné vločky
    • 450mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme tukem.
  • 2
    V rendlíku převaříme mléko, do horkého vmícháme máslo se solí a cukrem a necháme zchladnout.
  • 3
    V míse rozpustíme droždí s vlažnou vodou. Poté vmícháme mléčnou směs, přidáme uválené ovesné vločky (dáme si hrst stranou), mouku a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2-3 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 2 bochníky, položíme je na plech a necháme ještě asi 1 hodinu kynout, až mají dvojnásobný objem. Troubu předehřejeme na 200°C, na chlebech uděláme nožem zářezy, posypeme je zbylými vločkami a pečeme je asi 50 minut. Chleby jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.