Ovesný kakaový puding
22 min.
Ingredience
- 40gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 450mililitrůVoda pitná
- 60gramůMouka ovesná
- 1lžičkaKakao - prášek
- 20gramůOřechy vlašské
- 20gramůHrozinky
- 2lžičkyMed včelí
- 100gramůMandle
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaFenykl obecný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.
- 2Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.
- 3Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.
- 4Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.