Ovesný koláč s datlemi
110 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 250gramůMáslo čerstvé
- 350gramůDatle
- 150gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr třtinový
- 1kusCukr vanilka
- 350gramůOves loupaný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. Datle vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme 125 ml vody a na mírném ohni povaříme, dokud nejsou měkké.
- 2V míse smícháme mouku, přidáme špetku soli, máslo, cukr, vanilkový cukr, mouku, oves, promícháme a utvoříme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme do dortové formy, přitlačíme a vytvoříme vyvýšený okraj. Na těsto naklademe datlovou hmotu a překryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.
- 3Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme ho z formy, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.