Ovesný koláč s datlemi

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. Datle vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme 125 ml vody a na mírném ohni povaříme, dokud nejsou měkké.
  • 2
    V míse smícháme mouku, přidáme špetku soli, máslo, cukr, vanilkový cukr, mouku, oves, promícháme a utvoříme hladké těsto. Polovinu těsta nalijeme do dortové formy, přitlačíme a vytvoříme vyvýšený okraj. Na těsto naklademe datlovou hmotu a překryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut.
  • 3
    Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme ho z formy, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.