Ovesný koláč s ovocem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme ovesné vločky spolu se sušeným ovesným mlékem. Ochutíme 1 lžičkou skořice. Směs zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat.
  • 2
    Po vychladnutí přilijeme olej, med a zakápneme citronovým sirupem. Těsto dobře zpracujeme vařečkou nebo rukou. Vyklopíme na pomoučený vál, posypeme ovesnou moukou a rukama zapracováváme mouku do těsta. Hotové těsto rozpůlíme a vyválíme 2 placky.
  • 3
    Každou placku pokládáme na samostatný plech, který jsme si vystlali papírem na pečení.
  • 4
    Posypeme kukuřičnou strouhankou, poklademe ovoce a a znovu posypeme kukuřičnou strouhankou. Před pečením ještě přidáme strouhaný kokos.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách asi 60 minut.
  • 6
    Podáváme vychladlé jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.