Ovoce a zelenina s garnátovou omáčkou
735 min.

Ingredience
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůJablka
- 150gramůKvěták
- 100gramůOkurka salátová
- 60gramůGarnát obecný
- 1lžíceGarnátová pasta
- 4kusyChilli paprička
- 4špetkyKoriandr čerstvý
- 4kusyLimetka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do horké vody vložíme na 10 minut sušené garnáty.
- 2Připravíme omáčku - do mixéru dáme garnátovou pastu, koriandrovou nať, chilli papričky, vše rozmixujeme nahrubo. Směs přendáme do mísy, přidáme šťávu z limetek a promícháme. Přidáme dle chuti rybí omáčku a cukr, promícháme.
- 3Mísu zakryjeme a necháme nejméně 12 hodin v lednici.
- 4Při podávání dáme na servírovací mísu zeleninu a ovoce, omáčku dáme doprostřed mísy, aby si každý mohl namáčet kusy zeleniny a ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.