Ovoce pod čepicí
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMandle mleté
- 1špetkaSůl
- 105gramůCukr krupice
- 125gramůMouka pšeničná hrubá
- 300gramůJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 300gramůJahody zahradní
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
- 2Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.
- 3Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.