Ovoce s krupicovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 150gramůKrupice dětská
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 2mililitryCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůBorůvky
- 100gramůJahody zahradní
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrMléko plnotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
510 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve dáme do 5 dl mléka krupici, promícháme a necháme 15 minut nabobtnat. Ve vhodném kastrůlku osolíme zbylé mléko, přidáme krupicový cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka za stálého míchání přimícháme nabobtnalou krupici. Pokračujeme stálým mícháním ve vaření 10 - 15 minut, až krupice zahoustne. Potom ji stáhneme ze sporáku a ještě do horké vmícháme jemně nastrouhanou citrónovou kůru s citrónovou šťávou, máslo a vanilkový cukr. Krupici vyšleháme na hladkou pěnu.
- 2Dortovou formu opláchneme studenou vodou a krupicovou pěnu vlijeme do formy. Necháme vychladnout a ztuhnout.
- 3Ztuhlou pěnu vyklopíme, krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talířky. Bohatě ozdobíme jahodami a borůvkami, povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.