Ovoce s krupicovou pěnou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
510 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve dáme do 5 dl mléka krupici, promícháme a necháme 15 minut nabobtnat. Ve vhodném kastrůlku osolíme zbylé mléko, přidáme krupicový cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka za stálého míchání přimícháme nabobtnalou krupici. Pokračujeme stálým mícháním ve vaření 10 - 15 minut, až krupice zahoustne. Potom ji stáhneme ze sporáku a ještě do horké vmícháme jemně nastrouhanou citrónovou kůru s citrónovou šťávou, máslo a vanilkový cukr. Krupici vyšleháme na hladkou pěnu.
  • 2
    Dortovou formu opláchneme studenou vodou a krupicovou pěnu vlijeme do formy. Necháme vychladnout a ztuhnout.
  • 3
    Ztuhlou pěnu vyklopíme, krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talířky. Bohatě ozdobíme jahodami a borůvkami, povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.