Ovoce v hořčici

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
5 g
Cukr
164 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
  • 3
    Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
  • 4
    Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.