Ovoce v listovém těstu s pudinkem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z osmi plátů jemného listového těsta rozpůlením získáme 16 půlek. Tři půlky potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme na sebe a jako poslední dáme nepotřenou půlku. Stejně opakujeme s ostatními půlkami a připravíme tak 4 obaly na ovocné balíčky.
  • 2
    Smícháme čerstvé maliny, ostružiny a hnědý cukr. Doprostřed připraveného balíčku dáme lžičku předem uvařeného pudinku. Na pudink klademe ovocnou směs; okraje potřeme rozpuštěným máslem a přitiskneme k sobě. Uzavřené balíčky rozmístíme na vymazaný plech, potřeme máslem a vložíme do trouby zahřáté na 220 °C, 7-10 minut pečeme.
  • 3
    Příprava omáčky je jednoduchá. Čerstvé maliny a ostružiny, po 50 g, propasírujeme přes síto a osladíme 1 lžičkou práškového cukru.
  • 4
    Ovocnou omáčku nalijeme kolem upečených balíčků, ozdobíme čerstvým ovocem a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.