Ovoce v rosolu
30 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 150gramůMaliny
- 200gramůJahody zahradní
- 180gramůHroznové víno
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 90gramůCukr krupice
- 500mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí.
- 2Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut.
- 3Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme.
- 4Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne.
- 5Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.