Ovoce v těstíčku
15 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 3kusyBanány
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- Těstíčko
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 2gramySůl
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme jablka a banány na kousky velikosti sousta. Potřeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
- 2Těstíčko: do mísy prosijeme mouku, sůl a cukr. Postupně přiléváme mléko se žloutkem a dohladka prošleháme. Ušleháme bílek na tuhý sníh a vmícháme jej do těstíčka.
- 3Na hluboké pánvi na smažení rozehřejeme olej na 190 °C. Každý kousek ovoce namočíme do těstíčka a fritujeme po částech v oleji dozlatova a dokřupava. Osušíme na papírovém ubrousku a udržujeme v teple, než dosmažíme další.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.