Ovocná bramborová bába

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do mísy.
  • 2
    Sušené švestky bez pecek a hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme odkapat a švestky potom pokrájíme na menší kousky.
  • 3
    Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jablka dáme do misky, přidáme k nim švestky s hrozinkami a vše promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.
  • 4
    Vrstvy brambor a ovoce budeme střídavě pokládat do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem (20 g). Dáme vrstvu brambor, na ni vrstvu ovoce, kterou posypeme ještě krupicovým cukrem, opět vrstvu brambor... a opakujeme, poslední vrstva by měla být z brambor. Potom brambory pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 5
    Mléko smícháme se smetanou, cukrem a rozšlehanými vejci a celý povrch poslední vrstvy polijeme.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě při 200-220 °C asi 50 minut dozlatova.
  • 7
    Bramborovou bábu s ovocem podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.