Ovocná bublanina

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Heru necháme změknout, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Postupně přiléváme vlažné mléko a 1/3 mouky.
  • 2
    Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylou mouku s kypřícím práškem a vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
  • 3
    Ovoce nejdřív obalíme v hrubé mouce/aby nepadalo při pečení do těsta/a poklademe ho na povrch.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
  • 5
    Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.