Ovocná letní žemlovka

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1076 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
18 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs letního ovoce promícháme v kastrolu s cukrem, zalijeme vodou a pozvolna zahříváme do fáze, kdy ovoce začne měknout a pouštět šťávu. Povaříme 2 minuty a přecedíme přes jemné síto, abychom zachytili všechnu šťávu. Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a plátky nakrájíme na proužky. Formu nebo pekáček vyložíme potravinářskou fólií, proužky chleba namáčíme do šťávy z ovoce a klademe těsně vedle sebe do pekáče. Na chleba rozvrstvíme ovoce a zakryjeme další várkou chleba namočeného ve šťávě. Přikryjeme druhou fólií a zatížíme talířky nebo prkénkem a dáme přes noc do lednice vychladit. Z vychlazené žemlovky sejmeme vrchní fólii a žemlovku vyklopíme na tác s okrajem. Rozkrojíme na jednotlivé porce a podáváme se šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.