Ovocná mísa se sýrem
40 min.
Ingredience
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4kusyKiwi
- 2kusyPomeranče
- 100gramůCamembert
- 100gramůSýr Čedar
- 100gramůStilton
- 400gramůJogurt bílý
- 1lžíceMed včelí
- 4kusyMaracuja
- 20kusůŠvestky sušené
- 2kusyJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1548 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
366 g
Vláknina
49 g
Cukr
205 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na osminky. Vložíme je do misky a přelijeme citronovou šťávou. Citronová šťáva zabrání zhnědnutí jablek.
- 2Jogurtový dip připravíme z kvalitního bílého, neslazeného jogurtu, medu a dužiny z maracuji. Vypracujeme hladký, krémový dip. Dip necháme odležet 20 minut v lednici.
- 3Na větší talíř naskládáme jablka, plátky oloupaného kiwi, sušené švestky a oloupané pomerančové dílky, zbavené bílých vláken. Sýry můžeme pokrájet na plátky nebo trojúhelníčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.