Ovocná omáčka vanilková

41 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
28 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Okořeníme dvěma hřebíčky, přisypeme cukr a 20 minut povaříme. Hřebíčky vyjmeme, ovoce rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme solamyl, přilijeme do ovocné kaše a ještě půl minuty povaříme, než kaše dostatečně zhoustne. Přilijeme vanilkovou esenci, vaječný koňak a důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
  • 2
    Omáčku používáme k přelití piškotových moučníků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.