Ovocná omáčka vanilková
41 min.
Ingredience
- 250gramůHrušky
- 700mililitrůVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 150gramůCukr moučkový
- 10mililitrůTresť vanilková
- 50mililitrůKoňak vaječný
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 250gramůJablka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
28 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Okořeníme dvěma hřebíčky, přisypeme cukr a 20 minut povaříme. Hřebíčky vyjmeme, ovoce rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme solamyl, přilijeme do ovocné kaše a ještě půl minuty povaříme, než kaše dostatečně zhoustne. Přilijeme vanilkovou esenci, vaječný koňak a důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
- 2Omáčku používáme k přelití piškotových moučníků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.