Ovocná pěna
30 min.
Ingredience
- 250gramůBroskve
- 250gramůTřešně
- 40gramůCukr vanilka
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Broskve a třešně omyjeme, vypeckujeme, broskve nakrájíme na menší kousky. Ovoce v mixéru rozmixujeme.
- 2Bílky vyšleháme do půlky, přisypeme vanilkový cukr a spolu s cukrem došleháme na tuhý sníh. Hotový sníh zlehka vmícháme do rozmixovaného ovoce. Směs rozdělíme do pohárů a v lednici necháme dobře vychladit.
- 3Těsně před podáváním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.