Ovocná polévka vařená
20 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 2gramyHřebíček
- 5gramůSkořice mletá
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
557 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.