Ovocná polévka vařená

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 2gramyHřebíček
    • 5gramůSkořice mletá
    • 1litrVoda pitná
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
    • 200gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
557 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.