Ovocné balíčky s karamelem
26 min.
Ingredience
- Na polevu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr třtinový
- 40mililitrůSirup Golden
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2centilitryTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme polevu: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, Golden sirup a za stálého míchání na mírném ohni povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Vlijeme šlehačku, vanilkovou tresť, přivedeme k varu a hned odstavíme.
- 2Na pracovní ploše rozložíme čtverce alobalu, naskládáme na ně čtvrtky broskví, půlky fíků a borůvky. Důkladně zabalíme a grilujeme při nízké teplotě 10 minut. Opatrně rozbalíme, přemístíme ovoce na talířek, přelijeme hotovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.