Ovocné fondue s karamelovou omáčkou
15 min.
Ingredience
- 200gramůJahody zahradní
- 200gramůHroznové víno
- 1kusBanány sušené
- 200gramůAnanas
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceSirup javorový
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky.
- 2V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka.
- 3Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.