Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
37 min.
Ingredience
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 500gramůMeruňky
- 3litryVoda pitná
- 300gramůMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- Na dohotovení
- 100gramůKakao instantní - Granko
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
- 2Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
- 3Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
- 4Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.