Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
  • 2
    Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
  • 3
    Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
  • 4
    Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.