Ovocné kynuté knedle

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
10 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme polohrubou a hrubou mouku, přidáme 2 špetky soli, 1.5 lžíce cukru a promícháme ji s moukou. Do mouky uděláme dolík, do něj rozdrobíme droždí, posypeme ho lžičkou cukru a zalijeme 50ml vlažného mléka. Když kvásek vzejde, přidáme k mouce 1 vejce, vše promícháme a postupně do těsta zapracujeme 350ml vlažného mléka. Vypracujeme vláčné polořidké těsto, nesmí se lepit. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 minut v teple kynout.
  • 2
    Mezitím omyjeme zralé meruňky, rozpůlíme je a odstraníme pecky. Do velkého širokého kastrólu dáme vařit vodu se solí. Do misky nastrouháme perník, který promícháme s moučkovým cukrem. V rendlíku rozehřejeme máslo.
  • 3
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, lžicí z těsta odkrajujeme malé bochánky,z nich si vytvoříme placičky, vložíme do nich meruňky, důkladně okraje těsta k sobě přilepíme a vytvoříme v dlaních kulaté knedle. Slepenou stranu položíme na pomoučený vál, knedlíky necháme pod utěrkou 10 minut kynout. Poté je opatrně házíme do vroucí vody, jakmile vyplavou, vaříme je z jedné strany 3-4 minuty (podle velikosti), pak je obrátíme a vaříme další 4 minuty.
  • 4
    Horké uvařené knedlíky dáme na talíře, posypeme je perníkem, polijeme máslem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.