Ovocné skořicové suflé

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
  • 2
    Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
  • 3
    Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.