Ovocné skořicové suflé
40 min.
Ingredience
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkyCitronová kůra
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2kusyJablka
- Na dokončení
- 20gramůCukr skořicový
- 50gramůCukr moučkový
- Na vymazaní formiček
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.
- 2Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.
- 3Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.