Ovocné větrníky

42 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou Heru, pomalu necháme rozpustit. Do vroucí vody (za stálého míchání metlou) postupně přisypeme mouku, potom vezmeme vařečku a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce. Hrnec s těstem sundáme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, stálým mícháním postupně vmícháváme jednotlivá vejce. Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s hrubými zářezy.
  • 2
    Nastříkáme kolečka (větší pusinky) na vymaštěný plech, potom větrníky vložíme do horké trouby, kterou 6 - 7 minut neotvíráme. Poté teplotu snížíme z 200°C na 170°C a větrníky ještě přibližně 10 - 15 minut dopékáme, potom je vytáhneme z trouby, necháme vychladnout.
  • 3
    Pilkovým nožem je překrojíme na dvě části, smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, naplníme jí spodní část. Do šlehačky naskládáme na malé kousky nakrájené jahody a přikryjeme horní části. Hotové větrníky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.