Ovocné želé s vanilkovou zmrzlinou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 240gramůCukr moučkový
    • 5gramůSůl
    • 80gramůCukr skořicový
    • 250gramůZmrzlina vanilková
    • 70gramůKoňak vaječný
    • 80gramůŽelé ovocné v prášku
    • 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
45 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želé připravíme podle návodu se 70 g cukru. Do mělké misky dáme rozmíchané želé a necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
  • 2
    Druhý den želé uvolníme od okraje misky špičkou nože. Misku ponoříme do horké vody a želé vyklopíme na navlhčený podnos. Želé nakrájíme na kostičky nožem namočeným ve vodě a upravíme do dezertních misek.
  • 3
    Vanilkovou zmrzlinu mírně rozmrazíme a smícháme s vaječným koňakem. Kostky želé lehce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.