Ovocný čaj se švestkami - Mésil ča
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠvestky
- 500gramůCukr krupice
- 7gramůOříšky piniové
- 2,6litryVoda pitná
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je asi 2 hodiny okapat. Okapané švestky navrstvíme do zavařovacích sklenic tak, že jednotlivé vrstvy švestek střídáme vrstvou cukru.
- 2Takto připravené švestky necháme ve sklenicích uležet 2 měsíce, než švestky změknou a pustí šťávu.
- 3Před podáváním oloupeme piniové oříšky, které použijeme na zdobení. Po 2 měsících švestky ze sklenic scedíme přes utěrku, nálev zředíme vodou a posypme piniovými oříšky. Podáváme v pohárech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.