Ovocný chléb s lesní směsí
18 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 200gramůRybíz červený
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžíceŽelé rybízové
- 200gramůJahody zahradní
- 200gramůOstružiny
- 200gramůBorůvky
- 1baleníChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V hrnci povaříme asi 5 minut ovoce, cukr, 60 ml vody, a poté co změknou, směs slijeme a šťávu uchováme. Dna i stěny forem na pudink obložíme chleby bez kůrky, při potřebě je ořízneme. Formy naplníme ovocem a přikryjeme dalším chlebem, opět bez kůrky. Každou formu polijeme částí šťávy z ovoce. Pudink zatížený talířem vložíme na 2-3 hodiny do ledničky. Do zbylé šťávy vmícháme želé a za míchání směs vaříme 2-3 minuty.
- 2Vychlazené pudinky před podáváním polijeme ovocnou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.