Ovocný chlebíček s medem
150 min.
Ingredience
- 200gramůMed včelí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůRozinky tmavé
- 125gramůHrozinky
- 125gramůOřechy vlašské
- 125gramůOřechy lískové
- 125gramůMeruňky sušené
- 125gramůDatle
- 125gramůŠvestky sušené
- 125gramůFíky sušené
- 125gramůKokos - mletý (Kopra)
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůRum
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
66 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
17 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.
- 2Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- 3Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.
- 4Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.