Ovocný cimes
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠvestky
- 400gramůHroznové víno
- 200gramůJablka
- 200gramůDatle
- 30gramůCukr krupice
- 20gramůSkořice mletá
- 20gramůCukr vanilka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, přikrájíme datle, na kousky nakrájená jablka, všechno ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, skořici, vanilkovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí ovoce. Před dokoncem varu přidáme do hrnce hrozny, ještě chvilku povaříme.
- 2Připravený ovocný cimes stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.