Ovocný koláč s jablky a fíky
75 min.
Ingredience
- 25gramůTuk
- 100gramůPolenta
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůChléb konzumní
- 100gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMed včelí
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůFíky sušené
- 100gramůRozinky tmavé
- 500gramůJablka
- 4gramySkořice mletá
- 50gramůPomerančová kůra
- 50gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 300gramůCréme fraiche
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Sušené fíky nakrájíme na malé kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na větší kostičky, pomerančovou i citronovou kůru nastrouháme, chléb natrháme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, polentu, chléb, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme olej, mléko, med, přidáme vejce a vyšleháme. První mísu nasypeme do druhé a promícháme. Přidáme rozinky, fíky, jablka, pomerančovou i citronovou kůru, mletou skořici, špetku soli a důkladně promícháme. Formu vymažeme tukem, nalijeme do formy těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
- 2Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme s créme fraiche.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.