Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně proplácneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.
  • 2
    Korpus: bezlepkovou mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli na vál, s přidáním másla proněteme do těsta. Vyválíme placku, rozprostřeme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Formu s těstem necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
  • 3
    Na vychladlé a odpočaté těsto rozetřeme polovinu tvarohové náplně, na náplň naskládáme pokrájené třešně. Na ně rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 35 minut. Koláč servírujeme vychladlý, jako moučník.
  • 4
    Náplň: měkký tvaroh vymícháme do hladka s medem, jedním vejcem a lžičkou skořice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.