Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky
85 min.
Ingredience
- Korpus
- 200gramůMouka bezlepková Mantler
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2gramySůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kilogramTřešně
- Náplň
- 4lžíceMed včelí
- 250gramůTvaroh měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Třešně proplácneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.
- 2Korpus: bezlepkovou mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli na vál, s přidáním másla proněteme do těsta. Vyválíme placku, rozprostřeme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Formu s těstem necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
- 3Na vychladlé a odpočaté těsto rozetřeme polovinu tvarohové náplně, na náplň naskládáme pokrájené třešně. Na ně rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 35 minut. Koláč servírujeme vychladlý, jako moučník.
- 4Náplň: měkký tvaroh vymícháme do hladka s medem, jedním vejcem a lžičkou skořice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.