Ovocný kompot s rumem
45 min.
Ingredience
- 100gramůHrušky sušené
- 100gramůBrusinky sušené
- 100gramůMeruňky sušené
- 100gramůAnanas
- 100gramůHrozinky
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMandle
- 1lžíceMed včelí
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusLimetka
- 50mililitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
167 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
12 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Veškeré sušené ovoce nasypeme do velké mísy, přidáme mandle, med, skořici, muškátový oříšek, pokrájenou limetku, nasekané mandle a zalijeme vodou. Mísu uložíme přes noc do chladničky.
- 2Druhý den vylouhovanou šťávu přecedíme do kastrůlku a ovoce vložíme zpět do mísy. Vylouhovanou šťávu přivedeme k varu, přilijeme rum a vaříme, dokud nevznikne sirup.
- 3Ovoce servírujeme na připravené talíře a přelijeme rumovým sirupem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.