Ovocný letní nákyp
25 min.
Ingredience
- 40gramůTuk rostlinný
- 170gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 220gramůJahody zahradní
- 500gramůMaliny
- 170gramůRybíz červený
- 170gramůOstružiny
- 200gramůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Formy na pudinky vymažeme rostlinným tukem, z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a polovinu střídky položíme na dno forem. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme, přisypeme omyté ovoce a povaříme pár minut doměkka. Ovoce i s vodou nalijeme do forem, zakryjeme druhou polovinou chlebové střídky, zatížíme malými talířky a dáme do lednice vychladit.
- 2Asi po třech hodinách nákypy překlopíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.