Ovocný pudink

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
  • 2
    Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
  • 3
    Hotový pudink necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.