Ovocný pudink
140 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůSádlo škvařené
- 15gramůSůl
- 60gramůCukr moučkový
- 200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.
- 2Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.
- 3Hotový pudink necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.