Ovocný salát s citronovým sirupem
40 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 150gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusMeloun cukrový
- 2kusyBroskve
- 1kusPomeranče
- 400gramůJahody zahradní
- 4kusyŠvestky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Citronovou šťávu a kůru rozkrájenou na nudličky vložíme s cukrem do hrnce, přilijeme 100 ml vody, na mírném ohni vše povaříme na hustotu sirupu. Občas zamícháme, nakonec odstraníme citronovou kůru.
- 2Meloun rozpůlíme, zbavíme peciček, dužinu nakrájíme na dílky, slupku oloupeme. Broskve, švestky a jahody omyjeme, rozkrájíme na kousky. Pomeranče oloupeme, krájíme je napříč na plátky.
- 3Ovoce upravíme na talíře a pokapeme citronovým sirupem. Salát ozdobíme lístkem máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.