Ovocný salát s mascarpone

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
14 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme.
  • 2
    Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem.
  • 3
    Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému.
  • 4
    Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.
  • 5
    Salát ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.