Ovocný salát s mascarpone
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyGrapefruity
- 4kusyPomeranče
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceLikér pomerančový
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůMascarpone
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
14 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme.
- 2Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem.
- 3Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému.
- 4Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.
- 5Salát ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.