Ovocný salát s ořechy
15 min.
Ingredience
- 300gramůHroznové víno
- 250gramůRyngle
- 2kusyJablka
- 2kusyHrušky
- 2lžíceKompot brusinkový
- 50gramůOřechy vlašské
- 100mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Omyté bobule hroznů a ryngle rozpůlíme a zbavíme semen a pecek. Ryngle pak ještě nakrájíme na tenké plátky.
- 2Oloupaná jablka a hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.
- 3Všechno ovoce dáme do velké mísy.
- 4Zálivku připravíme tak, že přes síto prolisovaný brusinkový kompot smícháme se sherry brandy.
- 5Ovoce se zálivkou smícháme a necháme alespoň 30 minut odležet.
- 6Před podáváním posypeme jemně nasekanými jádry vlašských ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.