Ovocný salát s ovocnou pěnou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kiwi, banány, hrušky oloupeme, hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Bílé a červené hroznové víno opláchneme, rozpůlíme a přidáme do misky. Mandarinky scedíme, necháme okapat, také dáme do misky. Všechno ovoce polijeme medem, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
  • 2
    Mixérem do pěny rozmixujeme tvaroh, cukr, mák, přilijeme šťávu z mandarinek a jahody. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zlehka smícháme s tvarohovou pěnou.
  • 3
    Připravený salát těsně před podáváním podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Ozdobíme pěnou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.