Ovocný usměvavý koláč
45 min.
Ingredience
- 200gramůTvaroh měkký
- 6lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 6lžicCukr třtinový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,25kilogramJablka
- 2lžíceMandle pražené solené
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr krupice
- 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme tvaroh, přilijeme mléko a olej, přidáme máslo, cukr, vanilkovou tresť a rozmixujeme. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a směs přidáváme do těsta za stálého míchání.
- 2Pomoučníme vál a rukama těsto ještě hněteme. Poté ho zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout 2 hodiny.
- 3Poté z těsta vyválíme 5 mm silný obdélník, který přendáme na vymazaný plech. Na kousky nakrájíme jablka a poklademe je na těsto. Poté posypeme koláč praženými mandlemi, pocukrujeme a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
- 4Upečený koláč necháme vychladnout, ušleháme šlehačku a přemístíme ji do zdobičky s kruhovým otvorem.
- 5Na koláč vytvoříme usměvavý obličej a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.