Ovocný usměvavý koláč

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůTvaroh měkký
    • 6lžicOlej rostlinný
    • 1lžičkaMáslo čerstvé
    • 6lžicCukr třtinový
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 0,25kilogramJablka
    • 2lžíceMandle pražené solené
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr krupice
    • 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme tvaroh, přilijeme mléko a olej, přidáme máslo, cukr, vanilkovou tresť a rozmixujeme. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a směs přidáváme do těsta za stálého míchání.
  • 2
    Pomoučníme vál a rukama těsto ještě hněteme. Poté ho zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout 2 hodiny.
  • 3
    Poté z těsta vyválíme 5 mm silný obdélník, který přendáme na vymazaný plech. Na kousky nakrájíme jablka a poklademe je na těsto. Poté posypeme koláč praženými mandlemi, pocukrujeme a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
  • 4
    Upečený koláč necháme vychladnout, ušleháme šlehačku a přemístíme ji do zdobičky s kruhovým otvorem.
  • 5
    Na koláč vytvoříme usměvavý obličej a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.