Ovocný zelený salát

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout.
  • 2
    Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky.
  • 3
    U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme.
  • 5
    Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme.
  • 6
    Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.