Ovocný zelený salát
45 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 2kusyKiwi
- 125gramůHroznové víno
- 1lžíceMáta
- 1kusCitrony
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 4lžíceMed včelí
- 1kusMeloun cukrový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout.
- 2Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky.
- 3U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 4Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme.
- 5Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme.
- 6Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.