Paella se slávkami
50 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 250gramůVepřové maso libové
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 55gramůSalám Chorizo
- 500gramůRýže dlouhozrnná
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůMušle slávky
- 55gramůHrášek mražený
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty zvolna opékáme kuřecí a vepřové maso nakrájené na proužky. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Vložíme nakrájenou cibuli, papriku a chorizo a restujeme 5 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme.
- 2Přilijeme vývar, přidáme kurkumu a pepř, přivedeme k varu. Na mírném ohni 5 minut povaříme. Přidáme slávky a hrášek, přiklopíme a vaříme 5 minut, dokud se slávky neotevřou. Zavřené slávky odstraníme. Přidáme kuřecí a vepřové maso a odkryté vaříme 5-10 minut, dokud se nevstřebá vývar a rýže nezměkne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.